top of page

INFO

Tietoa Balista

 

ILMASTO​


Balilla on aina kuumaa ja kosteaa lämpötilan pysyessä ympäri vuoden 30`c tienoilla. Sadekausi on marraskuusta huhtikuuhun ja kuivakausi huhtikuusta lokakuuhun, mutta vettä sataa läpi vuoden ja sadekaudellakin useimmiten vain lyhyinä ukkoskuuroina ja yöaikaan enemmän. 

 

LIIKKUMINEN BALILLA


Bali on keskisuuri saari ja tarvitset keinon liikkua saarella jos suunnitelmiisi kuuluu tutkia muutakin kuin hotellin uima-allasta. Liikenne on kaaos suurimmissa kaupungeissa. Balilla on vasemmanpuoleinen liikenne. Skootterit ovat hyvin suosittuja ruuhkaisissa kaupungeissa. Skootterin saa vuokrattua muutaman euron päivähintaan ja vuokraamoita löytyy melkein joka korttelista. Kolareita kannattaa välttää, varsinkin paikallisten kanssa, koska turisti on aina syypää kolariin ja vakuutuksia ei yleensä skoottereissa ole. Tavan mukaan myös jos autoilija kolaroi skootterin kanssa, on autoilija syyllinen ja joutuu näin maksumieheksi, koska autoilija on yleensä rikkaampi. Suosittelemme vuokraamaan auton ja kuskin reissun ajaksi https://www.ilovebali.fi/auto-ja-kuljettaja

Turismi on niin iso bisnes Balilla, että lähes kaikki osaavat edes auttavasti englantia. Pari sanaa indonesiaa voi tosin helpottaa elämää, erityisesti maaseudulla. Paikalliset puhuvat itse balin kieltä, mutta sitä ei juuri katukuvassa näy.

 

AIKAERO 

 

Talvella: Suomen aika + 6 tuntia. Kesällä: Suomen aika + 5 tuntia.

RUOKA JA JUOMA

 

Balin ruokakulttuuriin kuuluvat olennaisena osana riisi ja kasvikset eri muodoissaan, ja balilainen ruoka on yleensä aika mausteista. Paikallisten ruokien yleisimpiä ruoka-aineita ovat myös kana, kala, naudanliha, äyriäiset ja nuudelit. Ruoka ei todellakaan maksa maltaita, sillä mainion ja monipuolisen aterian voi saada parilla eurolla ruokajuomineen kaikkineen. Ruokapaikkojakin on tarjolla paljon, joten valinnan varaa riittää länsimaisista ravintoloista aasialaisiin. Hintataso Balilla on suomalaisittain erittäin edullinen ja maittavaa ruokaa löytyy laajin valikoimin niin lihan- kuin kasvissyöjillekin.

 

Hanavesi Balilla ei ole juomakelpoista joten tulee juoda ainoastaan pullotettua vettä.

 

TIPPAAMINEN

 

Tippaaminen on erittäin yleistä Balilla, on kohteliasta antaa tippiä hyvästä palvelusta. 

 

VALUUTTA

 

Paikallista valuuttaa, Indonesian rupioita, voi vaihtaa pankeissa, erillisissä rahanvaihtopisteissä ja myös suurimmat hotellit vaihtavat valuuttaa. Hotelleissa rahan vaihtaminen on yleensä kalliimpaa kuin muualla.

 

Rahaa voi nostaa pankkiautomaateista, jotka ovat jo hyvinkin yleisiä suuremmissa kaupungeissa. Rahaa saa Balin pankkiautomaateista (ATM) Visalla ja Mastercardilla.

Luottokortilla maksaminen on turvallista ainakin tunnetuimmissa ostoskeskuksissa ja hotelleissa, muualla kannattaa olla varovainen, sillä luottokorttien tietoja kopioidaan jonkin verran. Pienemmät kaupat ja esimerkiksi taksit ottavat vastaan ainoastaan käteistä.

MIKSI VALITA
I LOVE BALI?

 • Nopea, luotettava ja ystävällinen palvelu sekä edulliset hinnat.
 • Haluamme tukea paikallisia työllistämällä heitä. 
 • Toimistomme sijaitsee Balilla joten jos tulee jotain ongelmia tai kysyttävää matkan aikana niin apu on lähellä.
 • Asiakkaanamme saat rahanarvoisia etuja kuten alennuksia pääsymaksuista, aktiviteeteistä sekä retkistä.
 • Otamme asiakkaan tarpeet huomioon, haluamme asiakkaalle ikimuistoisen loman.
 • Ei toimistokuluja eikä piilotettuja kuluja.
 • Kaikki palvelut helposti samasta paikasta. Meidän kautta voit varata niin majoituksen, kuljetukset, päiväretket, sukellukset, risteilyt, koskenlaskut, opastetut kiipeilyt tulivuorille, matkat komodo saarelle, pikavenekuljetukset gilille ja lembonganille, ratsastukset,.. ym.ym..

ENNEN MATKAA JA MATKAN SUUNNITTELU

VIISUMI INDONESIAAN

 

Suomen passin omaava henkilö pääsee maahan maksullisella viisumilla. Viisuminen hinta on 500,000 rp/hlö, viisumi on voimassa 30vrk ja tähän viisumiin voi hakea jatkoa yhden kerran 30vrk. Viisumin myyntitiski on ennen passintarkastusta. Maksun voi maksaa myös muilla valuutoilla tai luottokortila. Passin on oltava voimassa vähintään 6kk maahan saapumisen jälkeen.

Viisumin voi hakea myös etukäteen sähköisenä versiona sivulta 
https://molina.imigrasi.go
.id

Lisäksi on hyvä täyttää tulliselvitys ennen maahan saapmista, se hoituu sivulla https://ecd.beacukai.go.id

14.2.2024 alkaen tulee maksuun turistimaksu 150,000 Rp/hlö kun saapuu Balille. 
Tämän maksun voi maksaa etukäteen sivun 
https://lovebali.baliprov.go.id/
kautta. 

Bali viisumi

ROKOTTEET

Indonesiaan matkustaessa suositellaan kaikille A-hepatiitti-, kurkkumätä-, jäykkäkouristus-, polio- sekä MPR -rokotesuojaa. Malarianestolääkkeen tarve vaihtelee, Balilla ei malariaa ole. Keltakuumetta vastaan oleva rokotustodistus vaaditaan niistä maista saavuttaessa, jossa infektoituneita alueita (ei koske Suomea). Riskiarvion perusteella voidaan tarvita myös seuraavat rokotesuojat: B-hepatiitti, Japanin aivotulehdus, kolera sekä lavantauti. Tarkista tuorein tilanne aina lääkäriltä. Lisää infoa rokotteista www.rokote.fi

Bali rokote

MATKAN SUUNNITTELU

 

 • Mieti valmiiksi, mikä on sinun tapasi matkustaa. Valikoimissamme on eritasoisia palveluita kaikille budjeteille edullisista majoituksista korkeatasoisiin luksushotelleihin.

 • Useissa eri kohteissa majoittuminen Balilla? Käynti Lembonganin tai gilin saarilla?

 • Villa majoitus omalla altaalla vaiko perinteisempi hotelli vaihtoehto

 • Matkan kokonaispituus

 • Pienten lasten kanssa matkustaville tiedoksi, Balilta voi vuokrata loman ajaksi käyttöön lastenvaunut/rattaat, turvaistuimen autoon sekä vuoteen vauvalle jos hotellilla ei ole omia.

Tietoa balista
bottom of page