Mount Agung tulivuori aktiivisena


Indonesian viranomaiset ovat nostaneet Balin suurimman tulivuoren Mount Agungin hälytystason korkeimmalle tasolle perjantaina 22.9.2017.

Jo yli 140,000 ihmistä on evakuoitu mm. tilapäisiin suojapaikkoihin sekä urheilukeskuksiin vuoren välittömästä läheisyydestä 9-12 km säteellä, ja kaikenlainen aktiviteetti vaaravyöhykkeellä on kielletty.

Meteorologian ja geofysiikan osasto ilmoitti, että vuoren seismisessä toiminnassa oli valtava kasvu, mikä tarkoittaa todennäköisesti vuoren purkautumista. Sitä tuleeko purkautumista ja milloin mahdollinen purkautuminen tapahtuu, ei kukaan osa varmuudella sanoa.

Vuoren aktiivisuus on viime päivät pysynyt korkealla tasolla ja magman noustessa ylöspäin järistyksiä vuorella tapahtuu paljon.

Matkustaminen Balille on viranomaisten mukaan turvallista kunhan pysyy poissa vuoren läheisyydessä olevalta vaaravyöhykkeeltä. Lentokenttä on toiminnassa tällä hetkellä normaalisti.

3,031m korkea Agung sijaitsee n.70 km päässä Balin suosituimmasta turistialueesta Kutasta. Edellisen kerran Agung purkautui vuonna 1963 vieden yhteensä yli 1500 ihmisen hengen. Toivotaan että tällä kertaa tulivuori rauhoittuu ja paikalliset pääsevät palaamaan koteihinsa sen sijaan että menettäisivät kotinsa ja elinkeinonsa.

Seuraa Facebook sivuamme www.facebook.com/Ilovebalieurope minne päivitämme tietoa mikäli tilanne muuttuu. EDIT: 29.10.2017 viraomaiset laskivat vuoren hälytystasoa yhdellä pykälällä alaspäin ja vaaravyöhykettä on myös pienennetty. Osa asukkaista on päässyt palaamaan takaisin koteihinsa.

EDIT 27.11.2017 Tulivuori on nyt purkautunut savun ja tuhkan muodossa. Tällä hetkellä (maanantai 27.11) Balin lentokenttä on suljettuna ainakin huomiseen tiistaihin saakka ja viranomaiset seuraavat mahdollisia muutoksia kokoajan. Hengityssuojaimet on hyvä pitää varuilta mukana. Hälytystaso on nostettu jälleen korkeimpaan tasoon ja vaara-alue on vuoren ympäristössä tällä hetkellä 10km.

EDIT 29.11.2017 Balin lentokenttä on jälleen auki.

#balitulivuori #balimtagung #agungeruption #tulivuoribali

Featured Posts
Uusimmat
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square
  • Instagram App Icon
  • Flickr App Icon
  • TripAdvisor App Icon
  • YouTube Classic
  • w-facebook
  • YouTube Clean
  • Instagram Clean

© 2021 by I Love Bali.