Nyepi - Balilainen uusivuosi, mitä silloin nähdä ja kokea?

Nyepi on ainutlaatuinen uudenvuoden juhla mitä juhlitaan ainoastaan Balilla, vuonna 2019 nyepi ajoittuu torstaille 7.3.2019. Nyepi tunnetaan myös nimellä hiljaisuuden päivä, se on vuoden hiljaisin päivä Balilla kun saaren asukkaat noudattaa paikallisia sääntöjä, joiden mukaan kaikki normaali tekeminen on pysäytettävä. Kadut ympäri Balia on autioita, lentokenttä sekä kaikki kaupat on suljettuna ja ulkona ei saa liikkua. Myös valot kotona on pidettävä pois päältä kuin myös televisio. Hotellin alueella tosin liikkuminen on sallittua ja huoneessa voi pitää valoja kunhan verhot pitää kiinni niin että valo ei näy ulos.

Varsinkin turisteista iso osa tuntee tämän hiljaisuuden päivän rajoittavana tekijänä lomallansa ja suntaa siksi ajaksi esimerkiksi läheisille gilin saarille joissa nyepiä ei juhlita. Nyepi on kuitenkin kokemisen arvoinen ainakin kerran elämässä, varsinkin edeltävät ja seuraavat päivät ovat täynnä harvinaisia ​​kohokohtia!

Kolme päivää ennen nyepiä kannattaa suunnata katsomaan Melasti seremonioita, eri kylien yhteisöt järjestävät omat kulkueensa kohti Balin rantoja missä seremoniat tapahtuvat.

Nyepiä edeltävänä päivänä järjestetään ympäri Balia ogoh-ogoh juhlia/kulkueita joissa nähdään eri kyläyhteisöjen taidokkaasti rakentamia ogoh-ogoh hahmoja. Kamerat siis mukaan ja kuvaamaan tätä upeaa tapahtumaa. Näissä tapahtumissa on tärkeää kulkueille että tehdään soittimilla paljon ääntä ja täten jahdataan pahoja henkiä.

Itse Nyepinä eli hiljaisuuden päivänä saari on siis täysin hiljainen, tämä alkaa aamulla 06:00 ja jatkuu seuraavaan aamuun kello 06:00 saakka. Useat pitävät tätä aikaa täydellisenä aikana rentoutua ja mietiskellä.

Ulkona saa liikkua vain hätätapauksissa jos esimerkiksi tarvitsee kuljetusta sairaalaan. Hotellin asiakkaana liikkuminen hotellin alueella on sallittua ja voit siis mennä vilvoittelemaan altaaseen ihan vapaasti ja käyttää hotellin palveluja normaalisti. Kaduilla liikkuvat nyepin vartijat partioivat katuja koko tämän hiljaisuuden ajan.

Oletko kiinnostunut kokemaan Balilaisen uudenvuoden mutta et pääse mukaan tällä kertaa, älä huoli. Seuraavana vuonna nyepi päivä on 25. maaliskuuta 2020.

#baliuusivuosi #balinyepi #nyepiindonesia

Featured Posts
Uusimmat
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square
  • Instagram App Icon
  • Flickr App Icon
  • TripAdvisor App Icon
  • YouTube Classic
  • w-facebook
  • YouTube Clean
  • Instagram Clean

© 2021 by I Love Bali.