Mitä Balilla voi tehdä huonolla säällä? 10 ideaa matkaajalle

Vaikka Bali tunnetaan aurinkoisesta säästä, voi pilvinen taikka sateinen päivä osua joskus lomallesi. Se ei kuitenkaan tarkoita että se päivä kuluisi sisällä hotellihuoneessa, Bali tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja mitä tehdä loman jokaisena päivänä.

1. Spa hoidot

Balilaiset kylpylähoidot on tunnettu ympäri maailmaa ja yksi ehdoton asia mikä on koettava loman aikana. Voit nauttia ainutlaatuisista Bali spa kokemuksista ympäri saarta. Tarjolla on eksoottisia hoitoja jotka sisältävät aromaattisia ja trooppisia ainesosia, ja mikä parasta – koulutettujen Balilaisten terapeuttien käsittelyssä kehosi sekä mielesi rentoutuu juuri oikealla tavalla.

2. Shoppailu

Sadepäivä – loistava tekosyy ostoksille! Balilla on paljon hyviä ostoskeskuksia kuten esimerkiksi Kutan alueelta löytyvät Discovery, Beachwalk, Mal Bali Galeria sekä nusa duassa sijaitseva Bali collection.

Matkamuistoina ja tuliaisina Balilta on hyvä ostaa kuvataidetta, käsitöitä, antiikkia sekä maalauksia. Näitä Balilaisia hienouksia löytyy hyvin mm. Ubudin markkinoilta, Sukawatin markkinoilta sekä Celuk kylästä.

Hintataso Balilla on edullinen suomen hintatasoon verrattuna, markkinoilla sekä katukaupoissa tinkaaminen kuuluu asiaan ja on osa kaupankäyntiä.

3. Pyöräretki tulivuorella sekä luonnon keskellä

Pilvisellä säällä pyöräretki on hyvä vaihtoehto päivän ohjelmaksi. Kiehtova pyöräretki Mount Baturilta (Kintamanin kylästä) läpi hiljaisen ja kauniin Balin maaseudun. Käymme katsomassa puutyötaidetta työpajalla, temppeleitä, Kahvi plantaasin, ja riisipeltoja. Maistelemme paikallisia hedelmiä, vihanneksia ja yrttiteetä. Kerrankin pilvisestä säästä on hyötyä: liikunta tuntuu kevyemmältä!

>> Lue lisää pyöräretkestä

4. Kokkauskurssi

Opi kokkaamaan maukasta ja hyvää Balilaista ruokaa paikallisen ammattituntemuksen avulla. Pääset sekoittamaan erilaisia yrttejä ja mausteita. Mikä on mukavampi tuliainen ystäville kuin se että järjestät heille maittavan ruokahetken kokkaamalla Balilaisia herkkuja kotiin päästyä. Useimmissa kokkauskursseissa päivä alkaa vierailulla perinteisille markkinoille mistä haetaan tuoreet raaka-aineet.

>> Lue lisää kokkauskurssista

5. Teatteri

Balilla voit nähdä teatterissa moderneja show esityksiä missä lisää tunnelmaa tuo dramaattiset valaistukset sekä äänimaailma. Taitavat tanssijat esittävät upeita koreografioita Balilaisesta kansanperinteestä sekä tarinoita esimerkiksi kuningas Jayapanguksesta sekä Barong Landungista. Devdan näyttämöllä Nusa duassa sijaitsevassa teatterissa näet näitä unohtumattomia esityksiä.

6. Osallistu hajuveden valmistuskurssille

Opi tekemään oma hajuvesi ja luo ainutlaatuinen sekä henkilökohtainen tuoksusi joko itsellesi tai jollekkin tietylle henkilölle jolle voit sen antaa vaikka lahjaksi tai tuliaisena Balilta.

>> Lue lisää hajuveden valmistuskurssista

7. Auto alle ja liikkeelle

Balilla sääolot vaihtelevat paljon alueittain, joten autonvuokraus on pilvisellä säällä hyvä idea. Älä menetä toivoasi: jos aurinko ei ole näyttäytynyt tarpeeksi omassa lomakohteessasi, ei se tarkoita sitä, etteikö se voisi paistaa toisessa osassa saarta. Kannattaa myös muistaa, että viikonkin yhtämittainen huono sää on Balilla harvinaista. Balin liikenne on Suomalaisesta näkökulmasta hyvinkin sekavaa ja vaarallista, joten auton kanssa on aina hyvä ottaa oma kuljettaja.

>> Varaa auto ja kuljettaja täältä

8. Museot

Haluatko oppia enemmän Balilaisesta kulttuurista sekä rikkaasta historiasta sekä nähdä upeita kokoelmia Balilaista käsityötä? Suosittuja museoita on Puri Lukisan ja Blanco museot Ubudissa, Bali shell museo sunset roadilla, Neka taidemuseo Campuhanissa sekä ARMA museo Pengosekanissa.

9. Jooga

Ajan myötä Balista on kasvanut luonnon, hyvinvoinnin sekä terveyden matkakohde. Joogakeskukset tarjoavat joogatunteja joissa on joogaoppaita eri puolilta maaailmaa. Valitsemalla hyvän joogan ja yhdistämällä sen terveelliseen luomuruokaan, niin sinulla on käsissäsi terveellisin loma ikinä.

10. Koskenlasku

Koskenlasku on parhaimmillaan ja vauhdikkaimmillaan vesisateen jälkeen. Koskenlaskun vauhdin lisäksi koet upeita Balin maisemia luonnon keskellä. Kuuntele lintujen laulua ja vietä hauska päivä joko kumppanisi, kaveriporukan taikka perheen kera.

>> Lue lisää koskenlaskusta


Featured Posts
Uusimmat
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square
  • Instagram App Icon
  • Flickr App Icon
  • TripAdvisor App Icon
  • YouTube Classic
  • w-facebook
  • YouTube Clean
  • Instagram Clean

© 2021 by I Love Bali.